top of page

SERVICII

Certificate Energetice si Audituri Energetice , rapid și profesionist.

Adresa: Strada Gimnaziului, Nr.18, Etaj 1, Tel/Fax: 0245/610.071
Audit Energetic
 

​​Auditul Energetic al unei clădiri urmărește identificarea principalelor caracteristici termice și energetice ale construcției și instalațiilor aferente acesteia și stabilirea, din punct de vedere tehnic și economic a soluțiilor de reabilitare și modernizare termică și energetică a construcției și instalațiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obținute din activitatea de analiză termică și energetică a clădirii.

 

Respectarea legii, este un pas înainte în conştientizarea populaţiei, în ceea ce priveşte reducerea costurilor cu utilităţile şi scăderea emisiilor de CO2 în atmosferă.

 

Având în vedere că din consumul total de energie,  clădirile consumă 40%, în scopul alinierii la politica UE de economisire a energiei,  reducerea consumului de energie necesar construcÅ£iilor este o prioritate a României în prezent ÅŸi în viitor. O mare parte din această energie poate fi economisită prin sisteme de izolaÅ£ie, de încălzire ÅŸi de răcire mai optime, prin ferestre duble, iluminat economic sau contoare inteligente pentru monitorizarea consumului de energie. PotenÅ£ialul clădirilor de a consuma mai puÅ£ină energie ÅŸi de a produce energie regenerabilă este imens. Prin implementarea măsurilor de eficienţă energetică se îmbunătăţeÅŸte securitatea energetică, se reduc emisiile de gaze, se încurajează dezvoltarea tehnologică ÅŸi se creează noi locuri de muncă.

Adresa: Strada Gimnaziului, Nr.18, Etaj 1, Tel/Fax: 0245/610.071
Certificat Energetic
 

Certificatul de Performanță Energetică este documentul tehnc  oficial care se obÈ›ine din activitatea de certificare energetică È™i este astfel conceput, încât să fie transpus într-o analiză transparentă, eficientă a performanÈ›elor energetice reale ale clădirii analizate.
Certificatul de Performanță Energetică conÈ›ine informaÈ›ii despre caracteristicile termoenergetice ale sistemului constructiv al anvelopei clădirii, instalaÈ›iile de încălzire, apă caldă, climatizare, ventilaÈ›ie, iluminat  , si clasificarea/notarea energetică a clădirii ca rezultantă  din analiza acestor caracteristici.

 

Certificatul este însoțit de recomandări pentru îmbunătățirea performantei energetice , creșterea eficienței energetice cu asigurarea confortului termic al celor ce locuiesc in cladire.
ÃŽn funcÈ›ie de caracteristicile termoenergetice ale construcÈ›iei , aceasta este încadrată într-o grilă de clasificare energetică la una din cele È™apte clase de performanță energetică,  începând cu clasa A (cel mai scăzut consum de energie ) până la clasa G (cel mai ridicat consum de energie).

Adresa: Strada Gimnaziului, Nr.18, Etaj 1, Tel/Fax: 0245/610.071
Legislatie
 

​​ ÃŽn vederea respectării ÅŸi aplicării Legii  nr.372 /2005 privind performanÅ£a energetică a clădirilor ,  Ã®n data de 20.05.2014, s-a publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 283  - Legea nr. 159/2013 pentru modificarea ÅŸi completarea Legii privind performanÅ£a energetică a clădirilor.

  Conform - Legea nr. 159/2013 pentru modificarea ÅŸi completarea Legii  nr.372 /2005,privind performanÅ£a energetică a clădirilor:
"Art. 13^1. -     (3) La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligaÅ£ia de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va rămâne în posesia proprietarului.
    Art. 13^2. - (1) Pentru clădirile care se construiesc, certificatul se elaborează prin grija investitorului/proprietarului a administratorului, este prezentat de către acesta, în original, comisiei întrunite în vederea recepÅ£iei la terminarea lucrărilor, se anexează, în copie, la procesul-verbal de recepÅ£ie ÅŸi constituie parte componentă a cărÅ£ii tehnice a construcÅ£iei.
    (2) Procesul-verbal încheiat cu ocazia recepÅ£iei la terminarea lucrărilor ÅŸi neînsoÅ£it de copia de pe certificat este nul de drept.

  "Art. 14. - (1) ÃŽn cazul clădirilor cu o suprafaţă utilă de peste 500 mp, aflate în proprietatea/ administrarea autorităţilor publice, precum ÅŸi în cazul clădirilor în care funcÅ£ionează instituÅ£ii care prestează servicii publice, prin grija proprietarului/administratorului clădirii, după caz, certificatul, în valabilitate, se afiÅŸează într-un loc accesibil ÅŸi vizibil publicului.
    (3) ÃŽn aplicarea prevederilor alin. (1), conducătorii instituÅ£iilor publice, astfel cum sunt definite la art. 2 pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanÅ£ele publice, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, ÅŸi conducătorii instituÅ£iilor publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanÅ£ele publice locale, cu modificările ÅŸi completările ulterioare, proprietarii sau administratorii clădirilor de interes ÅŸi utilitate publică vor acÅ£iona pentru elaborarea ÅŸi afiÅŸarea certificatului.

  Art. 20^1. - (1) Inspectoratul de Stat în ConstrucÅ£ii - I.S.C. exercită controlul statului cu privire la aplicarea unitară a prevederilor legale privind performanÅ£a energetică a clădirilor.

bottom of page